Recreatie en toerisme

Eemnes ligt in 1 van de mooiste delen van Nederland: het Arkemheen-Eemlan. Een waterrijk natuurgebied, met volop ruimte voor watersporters, fiets- en wandelliefhebbers.

Recreatie

Eemnes biedt veel mogelijkheden voor buitenrecreatie. In het polderlandschap is het mooi wandelen en fietsen. Het natte veengebied blijkt gezonde grond voor zeldzame planten als valeriaan, kattenstaart en pijlkruid, én voor weidevogels als grutto’s en kieviten.

Fietsen en wandelen

In en rond Eemnes kunt u veel verschillende fiets- (en wandel)tochten uitstippelen. Deze tochten voeren u door een uniek polderlandschap. De gemeente Eemnes beschreef een aantal interessante fietstochten. Deze routes behoren tot het provinciale fietsknooppunt Utrecht en zijn onderdeel van het algemene fietsknooppuntennetwerk. U kunt op de websites routebureau-utrecht.nl en Eemsnoer uw eigen fietsroute door het unieke polderlandschap samenstellen.

Varen

De rivier de Eem afzakken, dat kan met de fietsboot de ‘Eemlijn’. U geniet van de rust van het karakteristieke rivierenlandschap. En de fiets mag mee op de boot. U kunt meer informatie over vaartijden en de tarieven vinden op de website www.eemlijn.nl

Houd u van afwisseling? Het randmerengebied kenmerkt zich door een verscheidenheid in sfeer. De Randmeren bieden ruimte aan alle vormen van watersport. Parasailing, kiten, surfen, sloepje huren Ga voor meer informatie naar de website van randmeren.