Afval wegbrengen

U kunt uw afval wegbrengen naar het Recyclingstation Baarn (Oude Amsterdamsestraatweg 4).

Recyclingstation Baarn

Kijk voor de openingstijden op de website van gemeente Baarn

Voorwaarden:

Aan het brengen van uw (grof) afval zijn een aantal voorwaarden verbonden. Kijk daarvoor eerst op de website van Reinigingsbedrijf Midden Nederland.

  • ga naar: www.rmn.nl
  • kies: Mijn RMN
  • vul als postcode in: 3755 AZ
  • vul huisnummer in: 5

Gemeentewerf

U kunt op de gemeentewerf terecht voor:  

Openingstijden gemeentewerf
Maandag t/m vrijdag van 08.00 – 15.30 uur

Asbest

Asbest tot 35 m² kunt u onder voorwaarden aanleveren bij het recyclingstation in Baarn. Zo kunt u asbest alleen aanleveren in dubbel ingepakte én dichtgeplakte zakken. Ook moet u het ingevulde ‘aanleverformulier asbest’ meenemen. Dit formulier en de speciale asbestzakken kunt u ophalen bij de gemeentewerf, Zuidersingel 2 in Eemnes. Let op! Asbest kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Asbest afkomstig uit sloopwerken (vanaf 35 m²)

Bent u particulier en wilt u meer dan 35 m² asbest verwijderen? Dan moet u tenminste 5 dagen voorafgaand aan de verwijdering een sloopmelding doen bij team Vergunningen & Handhaving van de gemeente. Dit kan via Omgevingsloket.nl (‘verwijderen van asbest’ aanvinken). Het moet gaan om geschroefde asbesthoudende platen, waarin de asbestvezels hechtgebonden zijn, niet zijnde dakleien of van asbesthoudende vloertegels of niet-gelijmde, asbesthoudende vloerbedekking. Aan een sloopmelding zijn geen kosten verbonden.

Klein Chemisch Afval (KCA)

Klein chemisch afval (KCA) is huishoudelijk afval waar chemische stoffen in zitten die schadelijk zijn voor de gezondheid en voor het milieu. Het afval bevat bijvoorbeeld lood, kwik, cadmium, chroom of organische oplosmiddelen. Bijvoorbeeld spaarlampen, batterijen, frituurvet, gootsteenontstopper en verf. Lever klein chemisch afval altijd op de juiste manier in.

  • Klein chemisch afval kunt u inleveren bij het recyclingstation in Baarn of bij het KCA depot bij de gemeentewerf.
  • Batterijen, spaarlampen en tl-buizen kunt u ook inleveren bij speciale inzamelbakken bij winkels en bouwmarkten.
  • Medicijnen en injectienaalden kunt u ook inleveren bij de apotheek waar u ze gehaald heeft.

Kijk voor veel gebruikte soorten klein chemisch afval op de website van RMN