Afval wegbrengen

U kunt uw afval wegbrengen naar het Recyclingstation Baarn (Oude Amsterdamsestraatweg 4). De gemeentewerf in Eemnes is er voor zaken als de minicontainer en PMD-afvalzakken.

Recyclingstation Baarn

Kijk voor de openingstijden op de website van gemeente Baarn

Voorwaarden:

Aan het brengen van uw (grof) afval zijn een aantal voorwaarden verbonden. Kijk daarvoor eerst op de website van Reinigingsbedrijf Midden Nederland.

  • ga naar: www.rmn.nl
  • kies: Mijn RMN
  • vul als postcode in: 3755 AZ
  • vul huisnummer in: 5

Gemeentewerf BEL Combinatie

U kunt op de gemeentewerf terecht voor:  

Openingstijden gemeentewerf BEL Combinatie
Maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 15.30 uur

Asbest

Asbest kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Kijk ook voor alle informatie over verwijdering van asbest op www.infomil.nl

Wanneer u als particulier zelf kleine hoeveelheden (maximaal 35 m²) asbest wilt gaan verwijderen, dan moet u hier altijd een melding van maken via www.omgevingsloket.nl  Zij beoordelen dan of u het asbest zelf mag verwijderen of dat een gecertificeerd asbestverwijderings-bedrijf dit moet doen.

Wanneer u het asbest zelf mag verwijderen dan neemt u het bevestigingsbericht van de gemeente mee naar de werf in Baarn. 

Asbest tot 35 m² kunt u onder voorwaarden, en na melding bij het omgevingsloket, gratis aanleveren bij het recyclingstation in Baarn. Zo kunt u asbest alleen aanleveren in dubbel ingepakte én dichtgeplakte zakken. De zakken en overige beschermingsmiddelen kun op ophalen bij de gemeentewerf, Zuidersingel 2 in Eemnes. 

Klein Chemisch Afval (KCA)

Klein chemisch afval (KCA) is huishoudelijk afval waar chemische stoffen in zitten die schadelijk zijn voor de gezondheid en voor het milieu. Het afval bevat bijvoorbeeld lood, kwik, cadmium, chroom of organische oplosmiddelen. Bijvoorbeeld spaarlampen, batterijen, frituurvet, gootsteenontstopper en verf. Lever klein chemisch afval altijd op de juiste manier in.

  • Klein chemisch afval kunt u inleveren bij het recyclingstation in Baarn of bij het KCA depot bij de gemeentewerf in Eemnes.
  • Batterijen, spaarlampen en tl-buizen kunt u ook inleveren bij speciale inzamelbakken bij winkels en bouwmarkten.
  • Medicijnen en injectienaalden kunt u ook inleveren bij de apotheek waar u ze gehaald heeft.

Kijk voor veel gebruikte soorten klein chemisch afval op de website van RMN