Corona

Afval wegbrengen

U kunt uw afval wegbrengen naar het Recyclingstation Baarn (Oude Amsterdamsestraatweg 4). De gemeentewerf in Eemnes is er voor zaken als de minicontainer en PMD-afvalzakken.

Recyclingstation Baarn

Kijk voor de openingstijden op de website van gemeente Baarn

Voorwaarden:

Aan het brengen van uw (grof) afval zijn een aantal voorwaarden verbonden. Kijk daarvoor eerst op de website van Reinigingsbedrijf Midden Nederland.

  • ga naar: www.rmn.nl
  • kies: Mijn RMN
  • vul als postcode in: 3755 AZ
  • vul huisnummer in: 5

Gemeentewerf Eemnes

U kunt op de gemeentewerf terecht voor:  

Openingstijden gemeentewerf Eemnes
Maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 15.30 uur

Asbest

Asbest kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Kijk ook voor alle informatie over verwijdering van asbest op www.infomil.nl

Asbest tot 35 m² kunt u onder voorwaarden gratis aanleveren bij het recyclingstation in Baarn. Zo kunt u asbest alleen aanleveren in dubbel ingepakte én dichtgeplakte zakken. Ook moet u het ingevulde ‘aanleverformulier asbest’ meenemen. Dit formulier, de speciale asbestzakken en beschermingsmiddelen kunt u ophalen bij de gemeentewerf, Zuidersingel 2 in Eemnes.

Asbest afkomstig uit sloopwerken (vanaf 35 m²)

Bent u particulier en wilt u meer dan 35 m² asbest verwijderen? Dan moet u tenminste 5 dagen voorafgaand aan de verwijdering een sloopmelding doen bij team Vergunningen & Handhaving van de gemeente. Dit kan via Omgevingsloket.nl (‘verwijderen van asbest’ aanvinken). Het moet gaan om geschroefde asbesthoudende platen, waarin de asbestvezels hechtgebonden zijn, niet zijnde dakleien of van asbesthoudende vloertegels of niet-gelijmde, asbesthoudende vloerbedekking. Aan een sloopmelding zijn geen kosten verbonden.

Klein Chemisch Afval (KCA)

Klein chemisch afval (KCA) is huishoudelijk afval waar chemische stoffen in zitten die schadelijk zijn voor de gezondheid en voor het milieu. Het afval bevat bijvoorbeeld lood, kwik, cadmium, chroom of organische oplosmiddelen. Bijvoorbeeld spaarlampen, batterijen, frituurvet, gootsteenontstopper en verf. Lever klein chemisch afval altijd op de juiste manier in.

  • Klein chemisch afval kunt u inleveren bij het recyclingstation in Baarn of bij het KCA depot bij de gemeentewerf Eemnes.
  • Batterijen, spaarlampen en tl-buizen kunt u ook inleveren bij speciale inzamelbakken bij winkels en bouwmarkten.
  • Medicijnen en injectienaalden kunt u ook inleveren bij de apotheek waar u ze gehaald heeft.

Kijk voor veel gebruikte soorten klein chemisch afval op de website van RMN