Jeugdraad

De gemeente wil graag weten wat jongeren uit Eemnes belangrijk vinden en welke ideeën ze hebben. Daarom wordt er een jeugdraad opgericht, waar jonge Eemnessers van 10 tot 15 jaar aan kunnen deelnemen. De gemeente gaat samen met het jongerenwerk aan de slag om jongeren te werven.

De leden van de jeugdraad komen minimaal 2 keer per jaar bij elkaar om te praten over verschillende onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Dat kunnen onderwerpen zijn die de gemeente aandraagt, maar de jongeren kunnen natuurlijk ook zelf met ideeën en initiatieven komen. De vergaderingen van de jeugdraad vinden plaats in de Raadzaal. Meteen een mooie kans om eens te zien hoe het in de gemeente werkt dus!

Wethouder Wilma de Boer-Leijsma: Ik ben heel benieuwd wat jongeren nu écht belangrijk vinden. Daar hebben we al wat van gehoord bij de bijeenkomsten over de Toekomstvisie van Eemnes. Het viel mij op dat jongeren heel anders naar hun woonomgeving kijken dan volwassenen. We willen daar echt op een serieuze manier over in gesprek, dat doen we via de jeugdraad.

Eemnesser jongeren tussen de 10 en 15 jaar kunnen zich hier aanmelden. Stuur een motivatie (max. 500 woorden). Wil je meer weten? Stuur dan een appje naar Claudia Bleijerveld van Versa 0611235769.