Eemnes doet opnieuw mee met het NK Tegelwippen

Eemnes is een van de ruim 175 Nederlandse gemeenten die van 21 maart t/m 31 oktober meedoen met het NK Tegelwippen. We dagen bewoners uit om zoveel mogelijk tegels te vervangen door gras, bloemperken en bomen. De gemeente doet dat zelf ook op plekken waar dat mogelijk is. Ook buurdorpen Blaricum en Laren doen mee en gaan met Eemnes de onderlinge strijd aan.

Gratis ophalen tegels

Meedoen is eenvoudig: meld de gewipte tegels aan via de website NK Tegelwippen en maak kans op prijzen voor uzelf en onze gemeente. U kunt uw overbodige tegels gratis laten ophalen. Kijk voor meer informatie en inspiratie op onze website.

160 voetbalvelden aan groen erbij

Sinds de eerste editie van het NK Tegelwippen in 2020 zijn in Nederland bijna 9 miljoen tegels verwijderd. Dat zijn ongeveer 160 voetbalvelden aan groen erbij. Het woord tegelwippen heeft zelfs een plek veroverd in de Dikke van Dale.

Meer groen in straten en tuinen heeft veel voordelen voor de gezondheid en biodiversiteit. Ook draagt meer groen bij aan verkoeling tijdens steeds hetere zomers. Ook helpt dit bij het opvangen van overtollig regenwater bij piekbuien in natte winters.

Elke tegel telt

Lodewijk Hoekstra (tv-tuinman en ambassadeur van de campagne):

'Ook als je een kleine tuin hebt of dol bent op je terrastuin, kun je jouw steentje bijdragen. Kies bijvoorbeeld voor groen dat weinig tot geen onderhoud vergt. Als je je bloemenmengsels op arme, schrale grond zaait, dan hoef je maar 1 keer per jaar te maaien.'