Nieuwsberichten

  • Nieuwsbrief jonge vluchtelingen in Eemnes

    23 juli 2024

    In Eemnes bieden we opvangplekken voor 32 jonge vluchtelingen bij het recreatiepark aan de Goyergracht Zuid. Vanuit de opvanglocatie verschijnt regelmatig een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op de locatie. De inhoud van de nieuwsbrief delen wij met u in dit nieuwsbericht.

  • Doe ook mee aan de cursus Politiek Actief

    22 juli 2024

    Nieuwsgierig naar hoe het werkt in de politiek? En hoe u invloed uitoefent op lokale besluitvorming? Geef u dan op voor de cursus Politiek Actief!

  • Zomeractiviteiten voor kinderen in de BEL-gemeenten

    22 juli 2024

    Deze zomer zijn er weer allerlei leuke activiteiten te doen voor kinderen in de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren!

  • Dorpspeiling in de bus

    17 juli 2024

    Binnenkort ontvangen alle huishoudens een uitgebreide vragenlijst over de gemeente. We vragen onze inwoners om een mening te geven over onderwerpen zoals onze dienstverlening, onze voorzieningen en over de woon- en leefomgeving.

  • Donderdag 11 juli: 2e informatieavond Laarderweg

    15 juli 2024

    De 2e informatieavond Laarderweg is op donderdag 11 juli in het Huis van Eemnes.

  • Gemeenteraad stemt in met substantiële opwek via zonne-energie

    12 juli 2024

    Begin dit jaar maakte de provincie Utrecht bekend dat Eemnes is aangemerkt als één van de zoeklocaties voor windenergie. Energieopwekking via windturbines heeft niet de voorkeur in Eemnes. Als alternatief gaat Eemnes een substantieel tegenbod doen, door energie op te wekken via zon op land. Op 8 juli heeft de raad hierover een besluit genomen.

  • Nieuwe, snelle HOV-buslijn Eemnes feestelijk geopend

    11 juli 2024

    De gemeente heeft samen met Rijkswaterstaat, de provincies Utrecht en Noord-Holland en bouwonderneming BAM Infra, gewerkt aan een beter bereikbaar Eemnes. De werkzaamheden aan de afrit A27, Zuidersingel en de Eemnesser HOV-busverbinding zijn deze week afgerond. Dat werd gevierd met een feestelijke opening van de nieuwe, snelle HOV-lijn.

  • Start bouw Lindetuin fase 2 in Zuidpolder

    09 juli 2024

    Met feestelijke bubbels uit een 8 meter hoge champagnefles gaf wethouder Theo Reijn op 8 juli het officiële startsein voor de bouw van Lindetuin fase 2. Hier bouwt Van Wijnen 41 energiezuinige woningen voor starters, singles, senioren en (kleine) gezinnen.

  • Werkzaamheden Kruispunt Wakkerendijk op 9 juli geannuleerd

    09 juli 2024

    De geplande werkzaamheden door Koninklijke Wegenbouw Stevin (KWS) op dinsdag 9 juli van 19.30 tot 00.00 uur aan het kruispunt Wakkerendijk-Laarderweg-Meentweg gaan niet door vanwege de slechte weersverwachting. Het kruispunt blijft open voor gemotoriseerd verkeer.

  • Grote belangstelling voor woningen Lindetuin in Eemnes

    03 juli 2024

    In Zuidpolder komt de nieuwe woonwijk Lindetuin. Het wordt een wijk met veel groen, voldoende ruimte om te spelen en elkaar te ontmoeten. Hier bouwt Heijmans BV voor de Alliantie 20 sociale huurwoningen aan het Van Essenpad.