Nieuwsberichten

 • Gemeente investeert fors in onderhoud wegen

  23 mei 2024

  De gemeente Eemnes krijgt een nieuw wegenbeheerplan. In dit plan staat hoe we de komende vijf jaar (2024-2028) omgaan met het beheer en onderhoud van wegen.

 • Van 21 tot en met 27 mei werkzaamheden aan de Zuidersingel

  17 mei 2024

  Van dinsdag 21 mei tot en met maandag 27 mei wordt er gewerkt aan de Zuidersingel. De Zuidersingel is dan nét na de inrit BP-tankstation tot de entree van het gemeentehuis dicht.

 • Kleurwedstrijd Boomfeestdag 2024

  07 mei 2024

  Boomfeestdag 2024 is op 20 maart gevierd in Zuidpolder, Eemnes. Aan deze viering was een kleurwedstrijd verbonden. De winnaars in 3 leeftijdscategorieën zijn op 6 mei in het zonnetje gezet op het BEL-kantoor.

 • Plein Willemserf wordt vergroend

  07 mei 2024

  Het plein Willemserf in Eemnes is een fijne woonplek maar bestaat op dit moment uit veel stenen. Dat kan beter én vooral groener. Dat dachten de bewoners ook. Daarom trokken zij een geruime tijd geleden bij de gemeente aan de bel. Na een geslaagd participatietraject waarin bewoners konden mee-ontwerpen gaat vanaf deze week de eerste schop in de grond!

 • Appartementen De Hilt opgeleverd

  02 mei 2024

  Met een vrolijk gekleurde bos bloemen verwelkomde wethouder Theo Reijn de heer Van Dijk, één van de nieuwe bewoners van het appartementencomplex De Hilt in Eemnes. Begin 2024 zijn de eerste woningen in De Hilt al opgeleverd, maar de appartementen kenden een langere bouwtijd. De heer Van Dijk werd als één van de nieuwe bewoners in het zonnetje gezet om de oplevering van het complex te vieren.

 • Servicenormen dienstverlening

  23 mei 2024

  U heeft een vraag voor de gemeente en pakt de telefoon om deze te stellen. Of u staat met een verzoek bij de balie van het gemeentehuis. Dan wilt u natuurlijk snel geholpen worden. We hebben hiervoor servicenormen opgesteld. Dat zijn beloften over onze dienstverlening.

 • Vraag op tijd een nieuw paspoort of identiteitskaart aan

  25 april 2024

  De wachttijden voor het aanvragen van een nieuw identiteitsdocument lopen op. In de periode vóór de zomervakantie verwachten we een piek. Vraag daarom ruim op tijd een nieuw paspoort of identiteitskaart aan.

 • Eemnes zet in op substantiële opwek zonne-energie

  18 april 2024

  Begin dit jaar maakte de provincie Utrecht bekend dat onze gemeente is aangemerkt als één van de zoeklocaties voor windenergie. De provincie gaf daarbij aan te onderzoeken of er windturbines geplaatst kunnen worden nabij het knooppunt A27/A1. Energieopwekking met windturbines heeft niet de voorkeur in onze gemeente. In de raadscommissie van 15 april 2024 is duidelijk aangegeven dat Eemnes in wil zetten op de opwek van zonne-energie als alternatief voor windturbines.