Duurzaamheidslening

Goedkoop geld lenen om uw woning echt energiezuinig te maken.

Goedkoop lenen

Een energiezuinig huis, dat lijkt u wel wat. Maar energiebesparende maatregelen kosten geld. De gemeente Eemnes kan u hierbij helpen met de duurzaamheidslening. Een lening speciaal voor de verduurzaming van uw eigen huis, tegen een zeer lage rente. Voor de verstrekking van de lening werkt de gemeente Eemnes samen met de Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn).

Stappenplan aanvraag Duurzaamheidslening

De duurzaamheidslening kent een aantal voorwaarden, vastgelegd in de Verordening duurzaamheidslening. Voldoet u aan de voorwaarden dan kunt u een aanvraag bij ons indienen. Na goedkeuring van uw aanvraag door de gemeente Eemnes ontvangt u een beschikking. Met deze beschikking vraagt u de lening aan bij SVn, die uw aanvraag financieel toetst en u een offerte stuurt voor de lening.

Hoeveel lenen?

De lening kan worden afgesloten voor investeringen tussen de € 2500,- en  € 25.000,-. Tot een leenbedrag van € 7500,- heeft de lening een looptijd van 10 jaar. Daarboven is de looptijd 15 jaar. Voor de lening geldt een maximum leeftijdsgrens van 75 jaar. De aflossing is op basis van annuïteiten.