Snelheidsmeter Verlegde Laarderweg zamelt geld in voor de Hersenstichting

Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Die staat vanaf vrijdag 19 januari aan de Verlegde Laarderweg tussen Eemnes en Laren. Vanwege wegwerkzaamheden door BAM Infra geldt een tijdelijk snelheidslimiet van 30 km/uur. Deze snelheidsmeter met spaarpot beloont weggebruikers die zich aan de nieuwe snelheid houden. Het totaalbedrag gaat naar een doel die inwoners van Eemnes en Laren zelf kozen: de Hersenstichting.

Wethouder Theo Reijn:

De Verlegde Laarderweg is normaal gesproken een 60-km weg. De komende tijd wordt er door BAM op en langs de weg volop gewerkt. Om het werk veilig te laten verlopen geldt tijdelijk een snelheidslimiet van 30 km/uur. Met deze speciale snelheidsmeter stimuleren we weggebruikers graag positief om zich aan de verlaagde snelheid te houden. En er wordt meteen geld ingezameld voor een goed doel. Dubbel winst dus!

Hoe werkt het?

Iedere bestuurder die zich aan de snelheidslimiet houdt en langs de snelheidsmeter komt, spaart geld in de digitale spaarpot. Dit is direct te zien op het bord. De snelheidsmeter staat 4 weken (tot 16 februari) langs de Verlegde Laarderweg. Daarna wordt het opgehaalde bedrag bekendgemaakt. Eerder stond zo’n ‘spaarpaal’ op de Laarderweg. Dat leverde toen een totaalbedrag op van € 942,70 voor Pax Kinderhulp.

Snelle bus én verlost van files

Op de afslag A27 Eemnes staat vaak file en op de Zuidersingel is het doorgaans erg druk. Om de doorstroming te verbeteren zijn maatregelen nodig. Daarom is BAM Infra hier nu aan het werk. Ook komen er HOV-bushaltes. Kijk voor meer informatie op eemnes.nl/bereikbaar

Opening spaarpaal Eemnes

Op de foto (van links naar rechts): 
Robert Blonk (projectleider BAM Infra) en Theo Reijn (wethouder gemeente Eemnes).